Sunday, September 2, 2007

rethinking dissent m.m.




Jane Alexander, Security 2006, skulpturinstallation.

Adel Abidini, Common Vocabulary.



Även små till synes anspråkslösa klistermärken finns inne på Röda Sten... Love them! Även om jag inte alltid förstår budskapet, men what a fuck?! Man behöver väl inte förstå allt heller.



Jag är BARA sååååå imponerad av denne konstnär som fyller staden med dessa otroligt talande och innehållsrika papperstryck. Vive la art!



Styrkan med pannhuset är att det hand i hand med den etablerade konsten också finns offentlig bus konst som tillåts vara en del av en helhet, det är som sagt styrkan med Röda Sten det som förr bara kallades just pannhuset...


Bilder från caféet... Mysigt, rått och lagomt tillfiffat... Let it bli these way!!!




Rethinking Dissent. Om politikens begränsningar och motståndet möjligheter.
25/8-25/11-07.
Göteborg International Biennial for Contemporary Art 2007.
En del verk tilltalade mig verkligen, bland annat skulpturinstallationen av Jane Alexander.
Joanna Rytels videoverk var också något som fastnade.
Men mest är jag intresserad av Röda Sten som "orört" fenomen... Men troligast snart ett minne blott, för ekonomiska krafter slåss om olika möjligheter att på olika sätt expandera området.
LÅT OMRÅDET FYLLAS AV FOLKET!!! Se styrkan i att det finns platser som ännu inte till fullo är sönderexploaterade, lita på att männsikor kan ta ansvar och göra egna grejer, fylla området med det som för tillfället behövs... det egna ansvaret kan fungera hand i hand med offentliga utsmyckningar och konstyttringar av mer mobil karaktär.



















No comments: