Saturday, September 29, 2007

lördag 29 september...








Galleri, museum och vernissage runda med Janina Kurp.
En fantastisk dag med många gamla och nya möten.
Sol och höst, regn och rusk...
Vi var först på Olsson& Uddenberg och kollade Anna Brands utställning, harmoniskt kollage, lugna intryck med mångfassetterat måleri.
Sen var vi in på Röhsska och kollade galleri Hnoss smyckesutställning i lugn och ro... Efter det kollade vi in en snabbis på HDKs vernissage, urban picnic (?). Inget för oss, åtminstone inte denna dag.
När vi ändå var i kvarteren så hoppade vi in på Claes Hakes utställning; hundra nya skulpturer. På galleri Thomassen.
Det var bra, "kul" och rörande att se alla dessa figurer med olika uttryck i brons och färg. Startade egna associationer...
Vårt mål för dagen var Olsson & Uddenberg samt galleri Hnoss vernissage klockan 15.00.
På väg från Clase Hakes utställning så stannade vi till vid Vasaplatsen för där var det fotografier.
Tyvärr... Jag fick ett kort med blogg och hemsideadress som jag verkligen inte skulle/fick slarva bort... Men i skrivandet stund så är det banne mig borta, hur typiskt är det inte på en skala???
Det var bildgruppen agitera som ställde ut i det offentliga rummet, så himla bra tänkt och jävligt bra initiativ! Grymt imponerad av tanke och handling. De skulle ha en auktion av bilderna klockan 17.00 och pengarna skulle gå till hemlösa i Göteborg, Stockholm och Malmö.
Som alltid efter många intryck och funderingar så är ju kaffe alltid av godo. Vi stannade till i värsta regnet och tog en kaffe på värsta chockladfabriken, min passion ligger ju inte i chockladlandet, så lite torftigt blev det, kaffe och en hederlig chocklad boll.









No comments: