Friday, June 29, 2007

hobbyhalsband...

Ännu ett hobbyhalsband till en vän... Knappar, loppis fynd samt svart garn och hematiter för tyngden i slutet på båda sidor.
Ett gott tidsfördriv som genererar andra idéer medan jag virkar och väljer knappar, stenar, pärlor or what ever... Val av knappar för detta hobbyhalsband är gjort utifrån att min vän är textilare, vilket innebär att hon kommit i kontakt med en och annan knapp.

Tuesday, June 26, 2007

Nääs Konsthantverk...

Nu är utställningen slut på Nääs Konsthantverk och besökarantalet var imponerande, omkring 1000 personer har varit på besök.
Exakt summa kommer att finnas på bloggen längre fram i tid...

Nu åker både jag och utställningen vidare till Krakow, Polen i början av juli.

Monday, June 25, 2007

midsommarafton...

MIDSOMMARAFTON 2007 på GRÅBERGET i GÖTEBORG...




En regnig midsommarafton i glada vänners lag.
En faaaaaantastisk tårta, en kamera och fyra fotografer. Hm?!
Dessa bilder har jag fått av kameraägaren Alf Sjöberg... Kan vara han eller någon utav oss andra som roat oss med att föreviga denna faaaaaaaaantastiska tårta, jag däremot vet att jag fotat den sista bilden á la matjesill, färskpotatis, gräddfil och lax + drickbart. Mums!
En midsommar där kanske vädret var det ända som saknades, annars fanns allt på plats!



Thursday, June 21, 2007

igår...

-Tack för att du besöker min blogg.
-Thank you for visit my blog.

Igår onsdag den 20 juni startade jag om min räknare...
Nu ska jag se hur "väl" besökt denna blogg är.

Du som är inne och tittar och förhoppningsvis inspireras av både smycken och mina små vardagsäventyr, gör gärna ett inlägg om så anonymt.
Alltid kul att få respons!

Länka gärna denna blogg vidare eller sprid den bland vänner.


Now I have restarted the counter for this blog, just to see how many who visit the blog.
I hope that you who visit the blog feel inspirited by the jewelleries and my small everyday life images.
Even if this blog is in Swedish, feel free to leave a comment in English and I will return in English.
It always nice to get response!

Feel free to link this blog or send it to friends.

soooooooooooommar!!!


utställning i Krakow, Polen 7/7- 5/8 2007


Tuesday, June 19, 2007

en present...

En present till en vän, som fyllde år idag...
Tydligen går det att variera dessa 42 cm, som halsband, som armband eller som fotlänk...
Varierande pärlor och svart garn.

Monday, June 18, 2007

ibland får man napp och då blir man glad!!!


Fick veta att jag fått ett stipendie som jag sökt för Polenresan i juli 2007.
Sååååååååå glad!
Man skickar iväg, man slänger ut men man vet aldrig när man får napp... Men nu hände det!

Sunday, June 17, 2007

konsthantverkscentrums nyhetsbrev, juni 2007...

www.konsthantverkscentrum.se/
En ny internetarena växer, att finnas i ”bloggosfären” öppnar nya möjligheter. Antalet bloggare ökar varje dag, man beräknar antalet till den svindlande summan av 100 miljoner. Där en hemsida fungerar som skyltfönster är bloggen också ett ett socialt rum och en plats för direktare dialog. Ett par av KHVCs medlemmar, smyckekonstnär Paula Lindblom och keramiker Karin Eriksson, äe entusiastiska bloggare. De var snabba att fatta vilket kraftfullt verktyg en blogg kan vara; som plats att marknadsföra sig på och för att hitta nya vänner i världen.

Paula Lindblom:
www.jewelleryproject.blogspot.com
www.f-art-projekt.blogspot.com
Paula Lindblom driver sedan två år The on-line jewellery project tillsammans med svenska Anni Jonsson, spanska Marta Miguel samt norska Marie Asbjørnsen och Maria Rodrigues. Det började med att Paula initierade en mejl-lista för 12 smyckekonstnärer. Den blev krånglig att hantera och kändes alltför sluten, så steget togs att starta en gemensam blogg för fem av dem, med inriktning på ett specifikt ämne, consumer society.
De kommunicerar nu sedan två år, synligt för resten av världen, om varandras pågående arbeten, mest är det Paula som sköter bloggen. Projektet växlar mellan att finnas på nätet och göra gemensamma ”verkliga” utställningar. Det aktualiserar ju också innehållet i bloggen och skapar nytt läsvärde. T.o.m. 26 juni har de en utställning på Nääs konsthantverk utanför Göteborg, den åker sedan vidare till Polen.

En evighetsmaskin
Nu har Paula också en egen blogg, på svenska. Man måste inte vara särskilt datakunnig, säger hon. Det är lätt och snabbt att uppdatera, man följer bara instruktionerna. Det är billigt, kostar ingenting att bli synlig och skapa relationer. ”När man väl har börjat sköter det sig själv, det är som en fantastisk evighetsmaskin, utan att man gör något mer sprids ens arbete runtom i världen”.
Hon har genom bloggandet upptäckt och fått kontakt med smyckekonstnärer som fokuserar på samma saker som hon själv; återvinning, material, konsumtionssamhället. Lite överraskad har hon förstått att hon är mycket populär i Spanien.
Paula har både bra och dåliga erfarenheter av att saker hon skrivit eller visat använts av andra. Man har ingen kontroll över det man en gång lagt ut, allt är öppet och offentligt och kan dyka upp som citat i andra sammanhang. Att en smyckesajt i Kalifornien lånat en bild från hennes hemsida och länkat till den är ju bra, men hon har också blivit citerad i lösryckta sammanhang.
Hon började med att sprida sin bloggadress till kontakterna i smyckevärlden ”Sedan sköter det sig själv. En digitalkamera och en blogg är allt som behövs, sen ligger världen öppen!”

Karin Eriksson:
www.karineriksson.se/blog
Karin Eriksson bloggar på engelska från sin egen hemsida sedan två och ett halvt år. Hon kan räknas till proffsbloggarna, varje dag har hon cirka 2 500 unika besökare. Många av dem är amerikaner och många återkommer. Hon har lagt ner mycket arbete på att bygga upp sin läsekrets och göra sig känd. 1.5 – 2 timmar per dag lägger hon på att hålla sin blogg aktuell och intressant för läsarna.
Motivationen kommer ur att hon ville ha ett inspirationsarkiv, som hon också delar med sig av. När hon har nya egna projekt på gång skriver hon om dem, men det mesta handlar om annat. Personliga betraktelser om t.ex. examensstudenter från Konstfack, Överjärva där hennes verkstad finns, eller formgivare hon gillar. Hon har numera ett avslappnat förhållande till skrivandet.
”Jag måste utgå från mig själv, annars vore det inte kul att ha bloggen” säger hon. ”En del tjänar annonspengar på sina bloggar, men det skulle förstöra det varumärke jag bygger upp, om jag associeras med saker jag inte står för.”

Milstolpar på vägen
Karin berättar om några viktiga händelser som hjälpt till att göra henne känd. Redan tre veckor efter att hon startat nämndes hon av en stor och viktig blogg. Att en stor sajt länkade gav bra uppmärksamhet. Det ledde till att stora Internet world nominerade henne till en tävling där de utsett de 100 bästa bloggarna. Hon vann inte men fick ännu fler läsare tack vare det.
I maj 2006 blev hon intervjuad på Design Sponge, en stor amerikansk blogg som uppmärksammar små designföretag, då hittade ännu fler till henne (http://designsponge.blogspot.com, intervjun med Karin kan höras under ”pod casts”). Tack vare att hon skriver en hel del om Överjärva, ville Svenska Institutet länka från sin hemsida till hennes personliga bild av Sverige. Den australiensiska Lonely Planet fick också syn på hennes blogg och kommer på grund av det att ha med hennes verkstad i Överjärva i sin nästa Skandinavenguide.
Det ena leder till det andra. Bäst blir det när man växlar mellan virtuella och personliga kontakter; hon är gärna med på mässor och utställningar också. Nu har hon närmare 30 återförsäljare i USA, Japan, Danmark, Australien, England och Sverige. Sista året har det varit svårt att producera i takt med beställningar, men nu ska hon pröva ha en långtidspraktikant och funderar på att anställa.

Nätet en växande marknad
I besöksstatistiken för KHVCs hemsida syns det också att bloggarna blir alltmer viktiga, genom konsthantverksintresserade bloggare hittar fler till oss.
Finns det några nackdelar då? Jo, att det är oöverskådligt och det gäller att inte överväldigas. Som nybörjare kan man utgå från någon bloggare man har förtroende för och klicka vidare i den personens länklista. Det växer också fram sökmotorer, liksom ”hit-listor” för de mest lästa och mest populära bloggarna.
Det finns redan starka kommersiella intressen, många av portalerna är reklamfinansierade, annonserna vänder sig till användarna som statistiskt sett är konsumtionssugna unga människor. Med tiden kommer bloggvärlden att bli än mer en direkt marknadsplats, på gott och ont. Det betyder nätshopar, öppen reklam och dolda påtryckningar men också större möjligheter att nå en stor publik, var man än bor.

hobbyhalsbanden har blivit kortare...


Efter förfrågan om att kunna göra kortare hobbyhalsband, så har jag gjort detta... Glaspärlor invirkade i olika färger och kvalitér av garn...
Dessa är 42 cm långa, vilket är ett typiskt vardagsmått vad det gäller halsband... De andra hobbyhalsbanden som går att se längre ner i bloggen, de är över en meter långa och kan varieras nästan precis hur man vill...

ett intresse på annat håll...

En teckning som min sytersson Alvin 9 år gjort och skickat till mig via e-post. Han är inne på att lära sig att teckna manga nu. Han är sååååååååå duktig och framförallt är han intresserad och koncentrerad i det han gör.
Hoppas att hans "konstnärstalanger" håller i sig, då blir vi kanske två i släkten som är kreativa, konstnärer.

när man "vilar" i helheten/livet...

Summan av all visdom är att den tid som ägnas åt arbete aldrig är bortkastad.
Ralph Waldo Emerson.

Just nu samlar jag intryck, inspiration både bland vänner, med mig själv och i möten med färg och form och andra saker som ger mig ny kraft och energi... allt som man möter och upplever kanske inte syns för blotta ögat, men det är aldrig bortkastad tid... Eller?!

eller varför något som kanske inte stämmer idag?

Datorer är värdelösa. Det enda de kan ge en är svar.
Pablo Picasso.

Undrar om han hade modifierat detta om han var medveten om bloggandet, internet och med allt vad det innebär?!

Jag tycker att internet och cyberrymden öppnar upp! Världen kommer in i ens hem och man kan sitta och välja och vraka eller så kan man helt enkelt ge fan i vad som snurrar i cyberspace.

citat av Albert...

Stora tänkare har alltid mött våldsamt motstånd från medelmåttor.
Albert Einstein

Detta vill jag åtminstone tänka på när jag möter surpuppor och andra som visar avundsjuka över något de egentligen inte fattar eller har en susning om.

Tyvärr tycker jag inte att jag är någon stor tänkare, men jag är värd att visas respekt för det jag håller på med och naturligtvis vice versa.

visdomsord...

Misstag är porten till upptäckter.
James Joyce

Såååååå klokt! Och så självupplevt...

besök på Ostindiefararen...



















Sara & Mody...





Kungens autograf...



Kvarlämnad solskyddsfaktor...




















Sara och jag tog Älvsnabben in till stan via Klipppan. Vädret hade spruckit upp och vi fick en fin tur till havs, eller åtminstone i hamninloppet...




Vy mot Klippan, Göteborg är verkligen fantastiskt sommartid!




Ostindiefararen från vattnet...



På Älvsnabben med kameran riktad åt mina kvarter i Majorna...
En fantastisk dag med ett par timmars guidad tur på Ostindiefararen Götheborg... Vilken tur jag hade som fick följa med på denna "gratis" tur.
Intressant att höra om seglatsen och livet ombord, värt att rekommendera.
Inspirerande att de byggt detta fartyg mer eller mindre som förr i tiden, med vissa modifikationer. På de olika etapperna runt världen så var det ca. 70 personer per tur, vilket är en himla massa folk på en rätt liten och trång ytan... Tror att det var 20 ton rep med på skeppet... (?!) Jag blev grymt imponerad av alla master och snören (som jag som landkrabba kallar det...) Vilket jobb att sätta ihop och räkna ut, samt att tillverka alla rep och tjära in dom etc.
Än en gång, imponerande!